Grupp: Huvudforum

Hur mår USA?

1
Ogilla!
5
Gilla!
2013-04-01 12:25:32

ATH på börsen och ATL i statskassan. Kommer företagens vinster och börsen att dra upp statsfinanserna ur dyn eller kommer statsfinanserna att få med sig företagen ner i träsket? Eller kommer kanske denna obalans att kunna vara bestående i flera år?

Tänkte att vanliga dödliga, troll, spammare och ubåtar kan puckla på varandra hej vilt i denna sträng. Ett första tänkvärt citat:

1. The National Debt

The National debt of $16 trillion and growing by about a trillion a year as far as we can see. The Congress and administration cannot see their way clear to propose realistic increases in taxes and reductions in government spending. The latter has grown exponentially in the last 10 years, and we can't even agree on a way to go back to what spending was last year.

The only thing the government can do is to print money to pay the interest on the debt and to redeem maturing Treasury bills, notes and bonds............

Skål!

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-04-01 12:37:25

Med tanke på statens utgifter och nu Koreakonflikten. Ett par F22:or har anlänt till Sydkorea.

Hur kan man komma på tanken att bygga stridsflygplan som kostar 2,2 milliarder SEK/st. Det brukar väl gå åt en del i krig. För varje flygtimme krävs dessutom tio timmars markunderhåll.

F-22 Raptor

Skål!

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-04-01 13:00:21

Går upp i premarket nu ,,hur dom mår ? det är väl ingen Nyhet för ngn av oss ,det är Kaos i hela världen min vän ,

http://tools.boerse-go.de/index-tool/

Mvh Wilden

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-04-01 13:31:21

det enda vi vet med säkerhet är att "manipulationerna" av den fria marknaden för att lösa problemen i ekonomin kommer att skapa ännu större problem i framtiden

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-04-01 14:27:49

#2

Enligt vad jag har läst dig skriva tidigare är du av den åsikten att stimulanserna kommer att få igång hjulen så att det mesta löser sig, inklusive statsskulden?

Skål!

2
Ogilla!
1
Gilla!
2013-04-01 14:43:05

Re 4.

Den åsikten bygger på att vederbörande springer runt och hoppar med med ost örona och intergralhjälp med svart visir.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-04-01 23:46:28

Ja du ,o va tror du att Printing och börser som går upp är tänkt för ?? Tvärnit eller vad ?

Alright är ju gammal i gamet oxå hehe antar det är det är 1 andra nick

Wilden

0
Ogilla!
74
Gilla!
2013-04-02 00:03:49

#1 Jag hade hellre spenderat dessa 2 miljarder kr på tusentals drönare än en F22. Drönarna borde ha större chans mot fienden eftersom fienden inte kan skjuta ner dem alla på en gång, man får mer slagkraft per investerad dollar.

Detsamma borde gälla även andra typer av militär utrustning - mer robotar i stor kvantitet i luften, på marken och på havet, färre människor på fältet och färre stora skepp och flygplan. Vi kan avgöra krig utan att några människor dör. Den med bäst strategi och bäst / flest robotar vinner.

0
Ogilla!
42
Gilla!
2013-04-02 00:05:51

The Economist: The last manned fighter

http://www.economist.com/node/18958487

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-04-02 07:18:25

Matkupongerna har ökat med 70 procent sedan 2008. Ca 15 procent av befolkningen. Inge ställe man drar flyttlassat till kanske.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-04-04 22:25:51

Fantastiskt att USA-börserna håller ställningarna på denna nivå. Trots nu. senast återkommande dålig , på gränsen till usel statistik gällande produktion och a-marknad. Inte mig emot!

Intressant att höra kommentarer kring USA´s ekonomi som allmänt anses vara på rätt väg. När Anders Borg uttalalar sig ser man att han förstår problemet men inte vill vara negativ, S ekonomiske talesman har nada koll. Det finns bara en väg för USA-index och det är upp, raden av haussare på Bloomberg har ingen ände.

USA är en omöjlig ekvation, det går inte att undvika en allvarlig recession oavestt om man ingenting gör eller försäker lösa de statsfinansiella problemen. Sjuka delar måste bort och en nystart göras. Problemet är att det kan ta en generation för att reparera detta, och ett lidande undervägs som vi få ta.

Kort sagt gällande börsen, Det finns ingen substans för mer uppgång, oavsett hur mycket pengar som lovas kastas in, alla vägar är brända.

Skål!

Inlägget är redigerat av författaren.

1
Ogilla!
2
Gilla!
2013-04-04 22:41:57

Exakt. Index kan säkert gå upp mer men notan kommer och ekvationen skall lösas. Skulle sätta ca 0 kr i amerikanska aktier.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-04-04 23:19:34

Va gör du på 1 Aktieguide då ? Har sverige ingen stads skuld ? Varför kan inte galenskapen fortsätta i dina ögon ,,när du ser o hör att det är precis det den gör och kommer förmodligen göra lång tid framöver !!

Mvh Wilden

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-04-08 02:37:45

USA är i en omöjlig situation. Företagen gör jättevinster men staten är utblottad och a-lösheten omfattande liksom socialhjälpsbehovet. USA´s företagsbeskattning räcker inte till för att få till en någorlunda balanserad statsbudget. Fredagens sysselsättningsstatistik var en chock,.

Det enda som kan vända skutan är att den till Asien flyttade produktionen börjar återvända. I så fall kommer fler i arbete som istället för att belasta systemet, kan betala skatt. Om detta ska ske måste lönerna sänkas till närmast Asiennivå alternativt USD falla. Det första alternativet är inte gångbart inom rimlig tid så ett marknadsfall för USD eller en devalvering kan hjälpa. Hur troligt är detta, otroligt vill jag säga eftersom USD ännu betraktas som safehaven. Därför återstår endast den långa plågsamma vägen via först recession och sen depression.

FED´s balansräkning visar att nu satsat QE är 3 000 miljarder USD på väg till fyratusen. Den enda aktör som hurrar för varje nytt beslut om QE är finansmarknanden. Har aldrig sett några a-lösa hurra för beslut om QE eller något protesttåg av denna grupp för mer QE. QE money hamnar i fickan på den improduktiva finansmarknaden och hos de som inte behöver söka jobb. Dessa 3 000 miljarder USD kunde istället ha satsats på ny och eftersatt infrastruktur, forskning och utbildning. Vilket hade gett jobb till många och bestående positiva effekter. Nu kommer det kvarvarande resultatet av QE att vara större klyftor mellan fattiga och rika och en större statsskuld. Det är som att låna till en semesterresa, du har inget kvar mer än minnena.

Fredagens sysselsättningsstatistik var en stor besvikelse och visar att QE inte fungerar som väntat. Och balanseringen av statsbudgeten har inte ens påbörjats.

Skål!

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-04-08 07:22:49

I inflationsrensade dollar står börsen långt ifrån ATH. Den senaste tidens hausse i media är alltså mer ett spel för det galleri som inte ser igenom hur verkligheten ser ut. Feds gödning med nytryckta dollar har inte fått börsen att gå upp lika mycket som inflationen.

Att PE ligger på en hyfsad nivå betyder ju dessutom att företagens vinster i reala termer också har sjunkit.

Egentligen går det alltså varken bra för företagen eller staten. Dessutom är det väl så att dollarn hålls på en artificiellt hög nivå pga dess ställning som världsvaluta, vilket betyder att inflationen egentligen är högre än vad som anges och börsen därmed går ännu sämre.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-04-09 16:27:05

Kors i taket, en marknadsaktör som anser att QE ska minskas, BlackRock är inte vem som helst heller, en av världens största fondförvaltare. De har fått ut vad de kan och ser riskerna, annars hade de inte gjort detta utspel.

BlackRock to Fed: Time to ease up on the ‘dull hammer’ of QE3

Skål!

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-04-15 15:21:37

Statistiken som kommer in från USA är tyvärr inte alls bra, ISM, a-marknaden och nu idag Federal Reserve New Yorks Empire State Manufacturing Index signifikativt under förväntningarna.

Dessutom nettoinvesterar inte utlandet i USA längre.

http://www.di.se/artiklar/2013/4/15/utlandet-minskar-investeringar-i-usa/

Tillfälligheter eller börjar klockorna ringa på allvar?

Skål!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-04-20 14:15:39

Tråkigt att det är en sådan politisk låsning i USA. Dels verkar republikanernas senatorer vara en bunt åldrade stofiler som tycker att allt ska alltid vara som det varit. Dels verkar Obama inte vara rätt person att ena landet. Han är mänsklig men saknar den pondus i framtoningen som behövs för att få över det antal repulikaner som behövs för att driva igenom viktiga beslut. I ärendet med bakgrundskontroll av personer som ska köpa vapen gick ju t o m en del av hans egna emot. Helt knäppt ställningstagande av senaten eftersom en mätning visade att 90 % av befolkningen var för en kontroll. Folkvalda. :-)

5 things harder to buy than guns http://www.marketwatch.com/story/5-things-harder-to-buy-than-guns-2013-02-12

Kan man inte komma överens i denna sak så kan man säga att det verkar ganska kört gällande en vettig budgetöverenskommelse. Risken finns att de kommer att stapla en massa tillfälliga överenskommelser på varandra i tid i brist på permanent lösning. Börsen gillar inte osäkerhet.

USA skulle behöva en tillfälligt förordnad diktator för att fixa till några vettiga beslut om landets ekonomi.

Skål!

Inlägget är redigerat av författaren.

1
Ogilla!
2
Gilla!
2013-04-20 16:55:05

Usa är ett misslyckat experiment i kapitalism. De gick bort dig någonstans på vägen. Ett skitland för stora skaror som ses som kanonmat åt ett fåtal. Där man försöker synas till varje pris även om det innefattar att uppträda lokala puben med showen "se mig spruta eld ur röven".

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-10-10 00:35:40

Kollapsar USA först eller skakar de ner Japan ur granen tidigare?

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.